Panzió Sopron

Adventi egynapos utak

Adventi egynapos utak

Advent a Wolfgangsee partján

2010. 11. 28.

Indulás 7:00 órakor Sopronból a Salzkammerguti-tóvidék egyik legkedveltebb látványosságához, a festői tájon fekvő Wolfgangsee-hez. Megtekintjük a tó partján fekvő St. Wolfgang adventi készülődését, megkóstolhatjuk a helyi adventi specialitásokat, illetve a híres salzburgi galuskát. Láthatunk vízen úszó üstököst és élő jászolt is. Amennyiben az időjárás engedi, részt vehetünk egy hangulatos (fakultatív) sétahajózáson a Wolfgangsee-n. Mielőtt hazaindulnánk, megtekintjük St. Gilgenben a Mozart-házat, ahol Mozart édesanyja született, majd rövid időtöltés St. Gilgen és Strobl adventi vásárban. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Ár: 9.960,- Ft / fő

Szolgáltatások: autóbusz és idegenvezető Sopronból

Advent Grazban „stájer” hangulattal fűszerezve

2010. 12. 04. és 12. 05.

Indulás 8:00 órakor Sopronból autóbusszal Grazba. Városnézés Stájerország fővárosában, Ausztria második legnépesebb városában. Rövid szabadidő keretében sétálhatunk a grazi adventi vásárban is. Graz után a közeli Stübing híres falumúzeumába látogatunk el, ahol a régmúltat idéző, téli csendbe burkolózott házsorok között karácsonyi specialitásokat kóstolhatunk. Megcsodáljuk a stájerországi betlehemeket, mézeskalácsot süthetünk, szalmadíszeket készíthetünk, vagy egyszerűen egy kemence mellett melegedve élvezhetjük az adventi hangulatot. Hazaérkezés a kora esti órákban.

Ár: 8.900,- Ft / fő

Szolgáltatások: autóbusz és idegenvezető Sopronból, belépő a stübingi szabadtéri múzeumba és részvétel a programokon.

Bécsi adventi vásár – vonattal    –   Egy igazi családi vasárnap délután

2010.12.05.  ,  12.12. és 12.19.

Indulás kora délután Sopronból vonattal Bécsbe. A délután folyamán megtekintjük a Stephansdom környéki és a belvárosi karácsonyi készülődést, illetve karácsonyi vásárokat (Stephansdom környéke, Kärtner Strasse). Természetesen meglátogatjuk az osztrák főváros legnagyobb adventi vásárát, a híres Christkindlmarkt-ot is. Hazaérkezés az esti órákban (20:00h körül)

Ár: 3.100,- Ft / fő

Szolgáltatások: csoportkísérő Sopronból, vonatjegy (Sopron – Bécs – Sopron), tömegközlekedés Bécsben

Osztrák kastélyok adventi fényekben

2010. 12. 11.

Indulás reggel 8:00 órakor autóbusszal Sopronból Rohrauba, ahol tisztelgünk a 200 éve elhunyt és Eszterházához ezer szállal kötődő Joseph Haydn szülőházánál. Majd tovább utazunk Eckartsauba, és megtekintjük utolsó magyar királyi pár, Károly és Zita barokk vadászkastélyát.

Délután megcsodálhatjuk a Schlosshof lenyűgöző barokk világát. Pozsonytól nem messze, a szlovák határ közelében található Schlosshof Savoyai Jenő kúriája volt. Mai formáját Mária Terézia uralkodása alatt nyerte el. Részt veszünk a kastély parkjában megrendezésre kerülő adventi vásáron, amely minden évben egyedi hangulattal és számos különlegességgel várja vendégeit. Hazaérkezés a késő délutáni órákban.

Ár: 5.200,- Ft / fő

Szolgáltatások: autóbusz és idegenvezető Sopronból, belépő a schlosshofi adventi vásárra.

A helyszínen fizetendő: belépő Eckartsau kastélyba 10,- euró / fő helyi vezetéssel.

Zauber der Weihnacht – A karácsony varázsa a Wiener Neustadt-i arénában

2010. 12. 12.

A Zauber der Weihnacht koncertsorozat az elmúlt években Ausztria leghíresebb és legkedveltebb karácsonyi zenei eseményévé nőtte ki magát, és ma már az osztrák sláger-, illetve népzene kedvelők körében kihagyhatatlan esemény. Fellépők: Monika Martin, Die Ladiner, Das Nockalm Quintett, Udo Wenders, Sigrid & Martina

Ár: belépőjegy: 49,40 euró / fő, busz: 3.500,- Ft / fő

Szolgáltatások: autóbusz és csoportkísérő Sopronból, belépőjegy

Advent a Jézuska városában

2010. 12. 19.

Indulás autóbusszal a reggeli órákban Sopronból, utazás rövid megállókkal Steyrbe, az Enns és a Steyr folyók összefolyásánál fekvő városkába. Séta a történelmi belvárosban, megtekintjük a helyi karácsonyi készülődést, illetve meglátogatjuk a közeli Christkindl (Jézuska) városát, ahol az adventi időszakot az év legfontosabb eseményeként tartják számon. Különleges a helyi ”posta”, ahol a gyerekek feladhatják leveleiket a Jézuskának.

Itt láthatjuk Ausztria egyik legnagyobb jászolkiállítását is. Majd tovább utazunk a Traunsee partján fekvő festői Gmundenbe. Sétálunk az adventi forgatagban és hajózhatunk a Traunsee-n.

Ár: 8.500,- Ft / fő

Szolgáltatások: autóbusz és idegenvezető Sopronból

Fakultatív: hajózás a Traunsee-n kb. 8,- euró / főshare

Panzió Sopron